Brugte fliser – en billig måde at få en ny have på

Hvis prisen på nye havefliser langt overstiger det planlagte budget, betyder det ikke, at projektet skal gemmes i skuffen for ubestemt tid. Der findes flere muligheder at købe havefliser billigt.

Man kan enten kigge efter restpartierne i byggemarkeder, købe betonfliser som er de billigste på markedet eller genbruge sine egne gamle havefliser. Den sidste mulighed gælder selvfølgelig kun, hvis planen er at skifte gamle fliser ud. Derudover kan man også købe sine havefliser brugt. Brugte fliser kan findes i diverse brugtmarkeder, hos lokale nedrivningsfirmaer og anlægsgartnere. Inden man køber brugte fliser, bør man tjekke prisen for tilsvarende nye fliser for at undgå at blive snydt. Desuden i modsætning til nye fliser som oftest har en garanti på 5 år, har brugte fliser ikke nogen garanti.

Brugte fliser fra brugtmarkeder

De største og bedste brugtmarkeder, hvor man kan købe brugte fliser, er Den Blå Avis (dba.dk), Gul og Gratis (guloggratis.dk) og Genbyg.dk. De har allesammen annoncer for både brugte fliser til salg og til bortgivelse. Fliser som bortgives gratis, skal almindeligvis selv hentes og optages. Det betyder, at selvom man får fliserne gratis, skal man stadigvæk betale for leje af lastbil og andre transportomkostninger. Sælgeren oplyser for det meste hvor mange m2 af fliser der tilbydes, hvilken type og materiale fliserne er, samt hvilken størrelse de har. Almindeligvis kan man også se billeder af, hvordan fliserne ser ud.

Brugte fliser fra nedrivningsfirmaer

Flere nedbrydningsfirmaer sælger brugte byggematerialer – blandt andet fliser. Deres sortiment plejer at skifte hurtigt, så de gør ikke meget ud af at reklamere med det. Vil man vide hvad et nedbrydningsfirma præcist har på lager, skal man enten ringe til firmaet eller køre ud til deres genbrugsstation. Nogle nedrivningsfirmaer tilbyder også levering for de brugte fliser, de sælger.

Følgende nedrivningsfirmaer forhandler med brugte fliser:
Dem fra Nordlunde (Demfranordlunde.dk) – beliggende på Lolland-Falster ( leverer til Lolland-Falster og Sjælland)
Allan Struve ApS (Genbrug.eu) – beliggende i Ølstykke, Sjælland
J Jensen A/S (J-jensen.com) – beliggende i Lynge, Sjælland
JK-Genbrugscenter (Jk-genbrugscenter.dk) – beliggende i Odense
P.Olesen & Sønner A/S (P-olesen.dk) – beliggende i Hovedgård, Østjylland

Brugte fliser fra anlægsgartnere og totalentreprenører

Anlægsgartnere, som udfører flisebelægningsopgaver, har for det meste samarbejde med én eller flere fliseproducenter. Det betyder, at de kan købe fliserne for originalpris og kan sælge dem til kunden under butiksprisen, specielt hvis opgaven er af en større art. For det meste forhandler anlægsgartnere nye fliser, men nogle af dem har også et sortiment af brugte fliser liggende, som kan købes til en lav pris. De fleste fliseproducenter, som anlægsgartnere samarbejder med, er betonstøberier, som betyder at i de fleste tilfælder er det kun et rimelig begrænset udvalg af fliser, som man kan få for en fordelagtig pris. Søger man efter anlægsgartnere i nærområdet, kan det også betale sig at tage totalentreprenører med i søgningen, da nogle af dem også sælger brugte fliser.

Kilder: Appa.dk, Husplushave.dk (Artikel: Billige fliser – Havefliser, betonfliser og gode priser), Haven-online.dk (Artikel: Billige fliser), Bolius.dk (artikel: Her kan du købe genbrugsmaterialer – af Pernille Hjorth), Fyens-totalservice.dk